maandag, juni 12, 2006

Een verkwikkende duik



Wij hebben twee fantastische poezen. Ze zijn heel makkelijk en hebben zich goed aangepast aan hun nieuwe omgeving. Wanneer we Munjo uitlaten, lopen ze steevast mee, staart in de lucht (en trekken veel bekijks van voorbijgangers). Ze vinden het nog wel spannend, maar voelen zich ook ontzettend stoer.

Vanavond besloot Munjo zichzelf te trakteren op een aantal verkwikkende duiken in de vijver (zie filmpje) en Norag en Willow waren haar trouwe toeschouwers. Munjo sprong als vanouds theatraal het water in. Ze kan zich heel goed al poedelend en spetterend vermaken in het ondiepe, maar geeft toch de voorkeur aan het fanatiek ophalen van bal of stok. Dit spektakel, dat gepaard gaat met uitschudden, rondrennen en weer in het water plonzen is voor de poezen net zo vermakelijk als een spannende sportwedstrijd. Vanuit de bosjes volgden ze alle sprongen en mauwden ze hun commentaar als het allemaal te lang duurde. Na een half uur "vermaak-voor-het-beestenspul" togen we weer naar huis, waar ik natuurlijk meteen ging proberen of ik het met de digitale camera gemaakte filmpje online kon zetten.
Na een hoop gedoe, kan ik jullie hierbij trots de link geven van de korte scène genaamd "Munjo neemt een duik".


http://video.google.com/videoplay?docid=3231007594703110997

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hallo Maaike,

Mooi verhaal van de poezen. Ze lopen al beter mee als onze hond Mucha hier.
Buiten onze tuin blijkt alles interessanter als het baasje. Die zie je tenslotte de hele dag al !
Maaltijden zijn overigens ook gegarandeerd, dus wat zal je je moe maken !
En de ooievaars hier in de omgeving hebben hele iele kuiten zonder veel vlees erop, dus die laat Mucha de laatste tijd ook maar lopen.
Het meest geliefd zijn kleine keffende hondjes, stevig aan de lijn, met aan de andere kant van die lijn een oud dametje, die iets tegen duitse herders heeft. Waarmee Mucha het vooroordeel door goed op te springen en een hoop tumult te maken weer treffend bevestigt.
Rustig meelopen zoals jouw poezen zit er dus voorlopig niet in.
Zwemmen doet ze ook niet zo graag. Een beetje pootje baden kan net door de beugel.
Een vieze modderplas wordt alleen meegenomen als het vanwege de sociale instelling ten aanzien van de andere aanwezige honden strikt noodzakelijk is.

Genog gekletst over dit geliefde onderwerp.

Groeten uit Gorssel.

6:41 p.m.  

Een reactie posten

<< Home