zondag, mei 06, 2007

De Kleibint

Nog witter dan de bloesem van de seringenboom!
Nóg wel!

Na één dag met Peer mee te zijn geweest naar het werk, kreeg onze spierwitte nieuwe auto al de minder florissante bijnaam “De Kleibint”. De Bint is echter een toffe aanwinst, want in de immense achterbak passen fietsen, tuinstoeltjes en zelfs 10 vuilniszakken vol lege flessen en potjes! Het meest interessante accessoire van het voertuig is het ingebouwde navigatiesysteem-met-vrouwenstem. Na eindeloos prutsen zijn we er nu achter dat je een nieuwe route alleen in kunt voeren wanneer de auto stilstaat. Van muziek luisteren komt weinig; de mevrouw meent om de paar seconden geduldig te moeten melden welke handelingen verricht dienen te worden. Het voelt lichtelijk gênant wanneer je je zo laat navigeren, zeker als je weet dat ze onverdroten nieuwe opties vindt bij het missen van een afslag. We hebben ontdekt dat je haar pas serieus hoeft te nemen wanneer ze “alstublieft” zegt, dan moet je als een gek zorgen dat je haar aanwijzing opvolgt.
Peer had al snel zoveel vertrouwen in haar dat hij opgetogen een bocht maakte terwijl er nog een stoplicht op rood stond. Naar links is naar links… en ze hàd “alstublieft” gezegd!
Kortom, het is een leuk speeltje, dat straks op weg naar ons vakantiehuisje in Noorwegen vast nog goed van pas gaat komen.

1 Comments:

Blogger foklijnhovtol said...

Een heel smakelijk verhaal, als je het niet erg vind dan ga ik voorlopig ff niet mee in de BINT want stel je voor dat ze wat raars zegt en PEER haar blindelings volgt

Zijn er nog meer onderdelen van de GFA bij jullie?

1:07 p.m.  

Een reactie posten

<< Home